„Horehronie, paradicsom a Tátrában! Gyönyörű hosszú völgyekkel, lenyűgöző táj, tiszta levegő, a megye, ahol kipihenheti magát! “

Amellett, hogy a természetes szépség a területen befolyásolja az erdők sokszínű állatok, madarak és növények.
A régió Horehronie van 28 vadászterület, amelyek teljes területe 117.000 hektár. Itt minden évben hibernálás mennyiségű szarvas és az őz és a vaddisznó. A ritka madarakat talált medve, a hiúz, nyírfajd, borzok és zerge.
Horehronia egyenetlen terepen jellemzi számos forrásból, kisebb folyók és patakok, melyek mentesítés bejut a Garam – jelentős szlovák. Sok helyen vannak ásványvízforrás. A vizekben élő számos halfaj. A természeti látnivalók Horehronia – növények és állatok – hozták létre a nemzeti parkok Alacsony-Tátra és Murány fennsík, és benyúlik a területen Szlovák Paradicsom Nemzeti Park és Tájvédelmi körzet Polana. A masszív hegyi terepen Horehronia – lejtőin az Alacsony-Tátra és a Szlovák-érchegység – kínál korlátlan lehetőségek és a túrázás és a kerékpározás. Egész évben lehet Horehronie várja a látogatókat a természeti látnivalók – hegyvonulatok, szakadékok, karsztos, vízesések.

IDEGENFORGALOM

Rich végtelen erdők tele élettel, kanyargós völgyek, patakok
és a szél csiszolt legelők teszik Horehronie igazi paradicsom a Tátrában. Horehronie kínál 164 túraútvonalak, amelynek teljes hossza 1227 km.

A családok, hanem szenvedélyes kutatók terveztek az eredeti tanösvények az erdőben szabadtéri múzeum Vydrovo, medve sávok (Krpacovo), járda Sam Chalupku (felső korlát – Krpáčovo) Zbojnicky járdán James banditák, vagy tanösvény a Murány vára és szórakoztató mászó park Tarzánia mese és kalandos utazás lóháton hucul artériát.

Kellemesen hűvös a forró nyári napokon is egyedülálló barlang – Bystrianska barlang azzal a lehetőséggel, speleoterápia, Holt denevérek barlangja kalandos expedíció és a közeli Dobsinai j., Or aragonit barlang – az egyetlen a maga nemében Európában.

SÍELÉS

A Felső-Garam régió jönnek a minden síelő. Sugarú körön belül 15 km található 70 km havas sípályák a modern síközpont Jasna Alacsony-Tátra, Tale Sí, Toll síközpontban, központtól és Fekete Balog.

BICIKLI

Ismerd meg a legszebb Horehronia kerékpárral vagy elektromos kerékpár!
A régióban a Felső-Garam 76 kijelölt kerékpáros útvonalak hossza 865 km.

Horehronie kínál: 5 autó Electro, 10 töltési pontok, ajánlott cyklopotulky a részletes leírását, és a GPX, cyclobuses, TourBus, szervezett kerékpáros rendezvenyék, szállítási eBike

BYSTRÁI CAVE

Bystrái Cave a legfontosabb barlang Horehron medencében. Köztudott, a figyelemre méltó sziklás formák és fejlesztése a föld alatti terek, előfordulása flowstone töltetek, valamint a kedvező éghajlati viszonyok speleoterapeutickú kezelést. Tárlatvezetés a hossza 580 mA szinte nincs magasság (26 lépés). A barlang is hozzáférhető a mozgássérült látogatók számára. A show 45 percig tart. A hőmérséklet a barlang 5,7-6,7 ° C-on

Érintkezés: +421 48 6195133, www.ssj.sk

HALOTT DENEVÉREK BARLANG

Halott denevérek barlang közepén Szlovákia középső részén az Alacsony-Tátra Gyömbér alpesi karszt (1750 m). Viszonylag kicsi, mélyen infolded mészköhegység Kozi támogatja a hossza 2 km, szélessége 300 m tartalmaz a belsejében egy csomó folyosók a korábban ismert 14 emelet és két párhuzamos ág.

A legnagyobb földalatti tér – a Bystrica székesegyház található 7 emeleten mélységben 180 m, térfogata eléri a 52.500 m 3. Között egyedülálló látnivalók tartalmazza Cave előfordulása vulkáni kőzetek kréta korban vovrásnených mészkő rétegek. További kiemelkedő megállapításait denevér csontokat található szinte mindenhol. A barlangi kapta a nevét. Életkoruk becsült 6000 év. A külső részek a barlang a csontváz maradványai Martens, medve és még kecskék.

Érintkezés: +421 905 135 535, www.jmn.sk

KöTÉL PARK TARZÁNIA

TARZANIA MESE a harmadik a sorozat Tarzania. Ez található Mese az adott hotel Partizan területén mini-golf. A közelben van egy természetes medence és golfpálya. Ebből épült a 23. akadályok magassága mintegy 5-7 méterrel a föld felett, és ez magában foglalja a pálya a kicsiknek hegymászó szívesen Tarzančekov, ezért itt jön be a saját és a gyermekes családok.

Érintkezés: +421 907 585 007, www.tarzania.sk/tale

CASTLE ĽUPČA

Műemlékké Ľupča vára a falu feletti szlovák Ľupča a 13. század óta, egy dombon, az utolsó csúcsa az Alacsony-Tátrában.
2002 óta kezdett kiterjedt rekonstrukció az egész várat. Miután a kezdeti rekonstrukció így. felső vár a teljes helyreállítás a legfiatalabb része a vár, Gizelinho ház mely használják szórakozásra és társadalmi eseményeket. A domináns eleme a csarnok nevű, mint az egész épület, miután a lánya Sisi és I. Ferenc József császár, Gizele.
A vár még elérhető kiállítás régészeti leletek Ľupča vár és állandó kiállítás a prof. Kulicha a Rubigallovej torony és az alsó udvar a vár.
A várban is van egy 62 m mély kút, amelyből az alsó az alagút vezet a vége a kastély közelében. 

Érintkezés: +421 48 4187429, www.hradlupca.sk

ČIERNOHRONSKÁ VASÚTI

iernohronská vasút keskeny nyomtávú erdei vasút 1908-ban épült a gyűjtemény fa. A teljes hossza 132 km végén használatának állami erdők kezelése a következő években 1983-1992 önkéntesek mentő 20 km vasúti pálya és alakítjuk turisztikai látványosságok.
Ma kezdődik Balog három irányból – Vydrovo, Dobroč és Sanski húsvéttól 15/09 minden nap. A nyári szünet alatt megy napi és gőzmozdonyok. Egész évben is rendelhető rendkívüli vonat kísérő programot.

Érintkezés: +421 48 6191 500, www.chz.sk

Akciós ajánlatok

Partnerek