• 2002A Szürke Medve golfpálya megnyitása, Tále

  Ünnepélyes és egyben nagyon fontos pillanat a régió és egész Szlovákia számára – több mint 500 vendég jelenlétében került sor az első tizennyolc lyukú bajnoki golfpálya hivatalos megnyitójára Tályon. Az első ütést a legendás profi golfozó és Ryder-kupa-kapitány Tony Jacklin végezte el.

 • 2003Nemzetközi szlovák bajnokság a sebekről

  A Szürke Medve golfpálya megnyitása után először játszották le a szlovák bajnokságot szlovák pályán. A nyílt egyéni versenyre 158-an jelentkeztek, de a versenybizottságnak 20 női és 100 férfi indulóra kellett korlátoznia az indulók számát. A 120 fős versenyen a jól ismert szlovák golfozók mellett cseh és osztrák golfozók is részt vettek.

 • 2005Az amatőr világbajnokságra való kvalifikáció – Golfozók Világbajnoksága

  A golfozók világbajnoksága a világ legnagyobb amatőr golfprojektje, amely Sven Tumba Johansson, a svéd jégkorong- és golflegenda ötlete.

 • 2006European Masters Senior Golf Bajnokság

  A Tále Golf Clubbal együttműködve 2006. július 19-21-én rendezték meg az Europen Masters Senior Golf Bajnokságot a Szürke Medve Golfpályán. A versenyen két versenyszámot rendeztek: a „Challenge Ivan Maura” szenior csapat Európa-bajnokságot és a „Challenge Adriaan de Brujin” szenior csapat Európa-kupát.

 • 2008ŽP Pipex Kupa – Cseh PGA Tour 2008

  A ŽP Pipex Cup 2008 óta a profik versenye. 2009-ben a két külföldi verseny egyike lett a Pilsner Urquell Czech PGA Tournak, a cseh profi sorozat egyik legjobban támogatott versenyének. 2009-ben 53 profi és 29 amatőr játékos nemzetközi részvételével. Zuzana Kamasová, Jeff Sikute és Jozef Soták a Tále Golf Club színeiben versenyzett.

 • 2010Allianz Ladies Slovak Open a Respect támogatásával 2010- Ladies European Tour

  2010-ben a Ladies European Tour 27 pályán játszott a világ 20 országában, köztük Ázsiában, Ausztráliában és Új-Zélandon. Szlovákia volt az egyetlen közép- és kelet-európai ország, ahová a túra ellátogatott. A világ 26 országából 126 női golfozó mutatta meg tudását a tále-i Szürke Medve golfpályán.

 • 2011Allianz Ladies Slovak Open presented by Respect 2011 – Ladies European Tour

  Az egyik ország, amelyben a LET úgy döntött, hogy a 2011-es sorozatból ismét megrendezi a tornát, ismét Szlovákia volt, amely tavaly bebizonyította, hogy megérdemli ezt a fontos nemzetközi eseményt. A svéd Caroline Hedwall -11-es eredménnyel nyert. Ez volt az első győzelme a Ladies European Touron.

 • 2014A Little Bear Golf Academy megnyitása

  Pontosan 12 évvel a 18 lyukú bajnoki pálya megnyitása után egy egyedülálló kétpályás golfpálya nyílt meg. A 9 lyukú akadémiát Little Bearnek nevezték el a tervezők az 1. a szlovákiai Gray Bear, Tále – az amerikai Bob Walton és Skip Malek által tervezett bajnoki pálya – kifejezetten gyerekeknek és kezdőknek készült, de a tapasztalt golfozóknak is sokat tud adni. Még a tapasztalt golfozók is gyakorolhatják itt a rövid játékot, a chippinget és a puttingot. A megnyitón olyan ismert arcok is részt vettek, mint Zuzana Kamasová, Miroslav Šatan és Peter Bondra.